Vosí hnízda z Margotky
10.12.2014Už nemusíte dělat s oblíbenou Margotkou jen bábovku nebo buchtu, ale můžete si připravit i vosí hnízda z Margotky, která jsou velmi lahodná. Pokud přesně netušíte, co to ta Margotka je, tak se jedná o sojovou tyčinku s čokoládovou polevou Margot. Každý už jistě ví, o které tyčince mluvíme.
Vosí hnízda s Margotkou chutnají velice zajímavě a určitě každého svou skvělou chutí zaujmou. Recept na úlky je snadný a příliš se neliší od těch, které již znáte.
- 4 ks Margot (velké)
- 100 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 80 g piškotů
- 4 polévkové lžíce kakaa
- 2 - 3 lžíce rumu
- piškoty
- moučkový cukr na obalení
- Náplň: 100 g másla, 50 g cukru, 2 lžíce rumu (nebo koňaku)
- Tyčinky Margot vložíme do mrazničky na jednu až dvě hodiny, aby trošku (ale ne úplně) zmrzly.
- Poté tyčinky nastrouháme na struhadle. Pokud by byly pokojové teploty, tak by se velmi špatně strouhaly, proto je nutné je nechat ztuhnout.
- Rovnou můžeme i nastrouhat piškoty, které budeme také potřebovat.
- Do mísy přidáme jak nastrouhanou Margotku a piškoty, tak i máslo, cukr, kakao a rum.
- Všechno smícháme a uhněteme těsto*. To zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na chvíli do lednice, aby ztuhlo.
- Z těsta vždy odebereme kousek, vytvoříme kuličku a tu obalíme v moučkovém cukru.
- Formičku na včelí úly vysypeme cukrem a vmáčkneme do ní kuličku.
- Vařečkou uděláme důlek, ten naplníme krémem a přilepíme piškot. Formičku rozevřeme nebo vosí hnízdo vyklepneme.
- Margotková vosí hnízda vložíme do chladničky, aby tam ztuhla.
Náplň do hnízd: máslo ušleháme s cukrem a rumem. Podle potřeby můžeme přidat ještě další cukr nebo rum.
*V případě, že by těsto na hnízda bylo příliš řídké, tak jej zahustíme dalšími strouhanými piškoty nebo jej dáme jednoduše ztuhnout. Pokud by tomu bylo naopak, přilijeme trošku rumu nebo mléka. Těsto by mělo být dobře tvárné.
Tato dávka je asi na 40 ks vosích hnízd.